Der er et ord, der er tricky.

Succes!

Vi får at vide, at succes er noget, vi kan måle. Vi måler det i penge, forfremmelser, om der står en Tesla i carporten.

Eller vi måler det i synlighed. Antallet af likes på Facebook og Instagram. Profilbesøg på LinkedIn.

Alle de ydre ting. Alt det, vi kan vise frem. Se, det har jeg lavet. Se, det har jeg præsteret. Min portefølje er vokset med 117 % procent det seneste år. Her er mit nyindrettede soveværelse. Min nye titel.

Det er ofte det, der kræver lange arbejdsdage, Strategiplaner, budgetter og mavesår.

Der er ikke noget i vejen med det, men måske er det ikke for alle?

Jeg er gammeldags, jeg er langsom, og på ovenstående parametre er jeg ikke en succes. Der er altid den her bekymring i maven for, om jeg når i mål med næste momsregnskab for 20 Skridt, og om jeg kan betale næste gang.

Men for mig er succes noget andet.

At føle ro. At sidde på en bænk og se ud over havet. Uden stress eller at der er noget, jeg skal nå. At skrive en god tekst. At mærke mine børn sover godt og trygt om natten. At kaste mig ud i et kreativt projekt. Se, hvad der sker. At kunne stole på, at det nok skal gå med verden og momsregnskabet. At have tid nok. At gøre en lille forskel for et enkelt menneske.

Det er nok. Så må resten følge til senere afregning.

Den ene succes er ikke bedre end den anden. Vi skal ikke leve på samme måde alle sammen.                                                                                                                                      

Men tænk lige over det.

Hvordan måler du succes?

Hvad er succes for dig?

Ikke de andres succes, ikke de andres parametre. Din succes. Dine parametre.

Brug lidt af din dag på at tænke over det.

Det kan føre dig i en helt ny retning.


Få mere inspiration med bogen ”100 ideer til ChatGPT som personlig coach”

Hvis du vil have flere perspektiver på begrebet ”succes”, kan det være en god idé at spørge samtalerobotten ChatGPT til råds. Ikke som en erstatning for rigtige mennesker, men som et værdifuldt supplement, du kan få glæde af.

I bogen 100 ideer til ChatGPT som personlig coach, får du masser af praktisk inspiration til, hvordan du kan bruge værktøjet til at berige dit liv, uden det svækker de personlige relationer. Bogen er ude som paperback og som e-bog, og du får den billigst her.


Søndagslisten

Bliv mindet om at leve det enkle og mere meningsfulde liv, hver søndag.