Denne uges Søndagslisten er lidt anderledes. I dag får du tre digte, som jeg håber vi inspirere dig til at sænke tempoet og reflektere over tilværelsen. Du kan se dem på billederne herunder.

Indrømmet, jeg er fagbogsforfatter, ikke digter, men jeg har nydt at forsøge mig med en ny måde at formidle mine tanker om det langsomme liv på. Måske har vi i en tid, der er digital og meget produkt- og resultatorienteret brug for en kreativ modgift? Digtene er oprindelig skrevet i hånden, og det her med det taktile – at bruge hænderne – er beroligende. På samme måde brugte jeg flere af mine aftener i juni på at tegne. Det nød jeg.

Uanset om det er at digte, tegne, bygge skibsmodeller eller at lave et gør-det-selv-projekt i hjemmet tror jeg, at det kreative, hvor vi bruger vores hænder og mærker nærvær og flow, er noget af det bedste, vi kan gøre for vores mentale sundhed. Det er meget muligt, at det at skrive digte slet ikke er dig, men jeg vil opfordre dig til, at du bruger lidt af din sommer på at lave noget kreativt. Det vil gøre dig godt, og du er helt sikkert selv den bedste til at vurdere, hvilket projekt det skal være. Vælg det, du har allermest lyst til og ikke et, der nødvendigvis skal ”bruges” til noget.

Søndagslisten efter sommerferien

Med udgangspunkt i ønsket om mere kreativitet kommer der ændringer i Søndagslisten og 20 Skridt her fra sommeren 2023. De sidste par år har jeg arbejdet meget digitalt, og siden sidste sommer har jeg stået i en del konferencecentre og på hoteller, hvor jeg har holdt kurser og workshops. Begge dele har jeg været glad for, men jeg tror, at jeg kan inspirere dig mere og give dig mere mod på slow og simple living ved at skrue op for det kreative og taktile.

Derfor kan du se frem til lidt mere poesi, fysiske slow events, en ny, trykt bog.

Der er ingen af os, der kender fremtiden, men der er en ting, jeg godt vil love dig: Så længe jeg kan holde på en kuglepen og betjene et tastatur, så dumper der en mail fra mig ind i din indbakke hver søndag morgen.

3 langsomme digteSøndagslisten

Bliv mindet om at leve det enkle og mere meningsfulde liv, hver søndag.