Vi er opdraget til at finde løsninger. Vi skal skabe resultater, og vi skal helst gøre det hurtigt.

Men måske er det ikke altid løsningen, du skal finde? Måske er det snarere spørgsmålene, der er vigtige? De gode refleksioner, der gør dig klogere på livet, på verden og på dig selv?

I dag får du fem underlige spørgsmål, der gør netop det.

1) Hvad gør dig så optaget, at du glemmer at spise og holde pause?

Tænk over hvornår du virkelig er i flow. Hvornår, er du så dybt optaget af det, du gør, at du glemmer tiden og alt omkring dig? Hvad er det, der virkelig interesserer dig, og giver dig lyst til at fordybe dig i det? Kan det komme til at fylde mere i dit liv?

2) Hvad gør dig så vred, at du har lyst til at råbe og skrige?

Dette spørgsmål får dig til at overveje, hvad du virkelig brænder for, og hvor du har så meget passion, at du gerne vil lave tingene, samfundet eller verden om. Det er et brændstof, der er vigtigt at være opmærksom på. Det kan give dig en meningsfuld hverdag, når du kæmper for det, der er vigtigt, og som gør en forskel for andre.

3) Hvad er der ved dit liv i dag, der ville få dit 17-årige jeg til at græde?

Det her er et underligt spørgsmål, som jeg selv fandt ukomfortabelt, da jeg fik det. Samtidig blev det også en vigtig påmindelse. Om at der er drømme vi glemmer på rejsen ind i voksenlivet, men som stadig betyder noget. Selvfølgelig er der forskel på at være 17 og 48, som jeg er i dag, men det gør ikke overvejelsen mindre værdifuld. Der er nemlig ikke noget, der er for sent – læs bare her.

4) Hvis du fik en pistol for panden og blev tvunget til at starte forfra med ny karriere og ny bolig, hvad ville du så gøre?

Tænk, hvis dit liv med et blev et blankt stykke papir eller en tom filmrulle? Hvilken fortælling ville du skabe? Hvilket eventyr skulle din nye film handle om?

5) Kan du skrive din egen nekrolog?

Det sidste spørgsmål er lidt morbidt, men det er en sund øvelse. Hvis du spoler mange år frem til det punkt, hvor tiden kommer, og du har forladt denne verden, hvad vil der så blive sagt om dit liv? Hvad bliver du husket for? Hvad var dit aftryk?

Svære, men vigtige overvejelser

Da jeg selv fik disse spørgsmål, fandt jeg dem vanskelige. De konfronterede mig med ting, som jeg ikke bare har det godt med, men de fik mig også til at se klart. Se, hvad jeg har at være taknemmelig for, men også hvad jeg savner. Hvad der gerne må fylde mere i mit liv. Det er blandt andet noget af det, jeg drømte om, da jeg var 17.

Jeg håber, at spørgsmålene kan give dig lidt af den samme klarhed. Du kan jo starte med at tænke over et enkelt af dem og se, hvor det fører dig hen.


Få inspiration med den populære “100 ideer”-serie

Ideer til side-hustle

100 ideer til en side-hustle

Få 100 konkrete og realistiske ideer til at forøge din indtægt uden du skal lave alt i dit liv om. Du får praktiske tips til at skabe en side-forretning, uanset om du er erfaren eller nybegynder. Du vil få inspiration til at starte din egen forretning, tjene penge på at sælge dine talenter eller endda tjene penge mens du sover med passiv indkomst.

Bogen er skrevet af Ole Ditlev Nielsen og Kristine T. Kristiansen, der er podcastvært og Danmarks førende side-hustle ekspert.

100 ideer til simple living

Få 100 konkrete og realistiske ideer til at forøge din indtægt uden du Denne bog giver dig 100 praktiske og inspirerende ideer til, hvordan du kan forenkle din tilværelse og fokusere på det vigtige i livet. Glem alt om komplekse livsstilsændringer, bogen viser dig, hvordan du kan implementere enkle, men effektive ændringer i din hverdag.

Simple living

100 ideer til mikroeventyr

Er du træt af dine daglige rutiner? Vil du gerne opleve noget nyt og spændende? Så er e-bogen 100 ideer til mikroeventyr lige noget for dig.

I bogen får du masser af konkret inspiration til små, men givende eventyr, du kan tage på i din fritid. Uanset om du bor i byen eller på landet, er der masser af muligheder for at opleve noget nyt.

Søndagslisten

Bliv mindet om at leve det enkle og mere meningsfulde liv, hver søndag.