Ligesom din krop har brug for sund kost for at have tilstrækkelig energi til at klare dagens opgaver, så har din hjerne også brug for sund energi. Det er ikke ligegyldigt, hvad du fylder ind i din hjerne. De input du giver den, har stor betydning for dit output.

Fortaber du dig i et endeløst loop af negative debattråde på sociale medier, ligegyldige videoer på YouTube, planløs internetsurfing og amerikanske popcornserier på diverse streamingtjenester, så sløver det din hjerne. Det gør dig træt og uoplagt.

Omvendt, hvis du fylder din hjerne med det, der inspirerer dig, giver dig nye ideer og som giver dig lyst til kreativ udfoldelse, så bliver du energisk og opstemt.

I dag får du fem tips, der hører til i den sidste kategori. Det, der giver dig lyst til udfoldelse, til at udforske livet med alle dets krinkelkroge, overraskelser og omveje.

Og bare for en god ordens skyld: Jeg har ingen affiliate-aftaler med de 5 stykker inspiration, og jeg tjener ingen penge på at anbefale dem. Som altid anbefaler jeg kun ting, jeg selv ser, læser eller på anden måde er begejstret for.

1) Bedste citat

Hvis jeg havde haft mere tid, ville jeg have skrevet et kortere brev.

Blaise Pascal

Blaise Pascal var en fransk filosof, der levede i 1600-tallet, men det her citat er tidløst, og jeg elsker det.

Det bliver ofte brugt i forbindelse med skrivekunst. Her handler det om kunsten at skrive kort og klart, så de vigtige budskaber står tilbage. Det kan være nemt nok at skrive derudad, men at redigere og skære det unødige fra er svært.

Dermed er citatet også et billede på tilværelsen i det hele taget. Det er så nemt for os at lægge til. Have flere ambitioner, sætte flere mål, købe flere ting (tit på tilbud), som vi fylder vores hjem med. Det modsatte er sværere. At trække fra, gøre tingene kortere, mindre, mere enkle. Men lykkes vi med det, med at trække det unødige ud af vores liv, så står vi tilbage med den kraftfulde kerne. Med det, der er vigtigt og betydningsfuldt. Det er præcis det, Blaise Pascal minder os om.

Bedste blogpost

Katrine Louise Nielsen er en af Danmarks bedste copywritere, og hendes blog spænder vidt. Især er jeg vild med denne artikel med 68 tips til at blive bedre med penge. Selvom den egentlig er uden for hendes normale fagområde, er den fuld af gode anbefalinger til tekst, video og lyd, hvor du både får tankevækkende perspektiver og konkrete tips til en bedre privatøkonomi.

En ting, jeg har lært i de år, der er gået, siden jeg sagde et fuldtidsjob op for i stedet at leve et langsomt liv, er at penge ikke er ligegyldige. Jeg ville ønske, at de var, men hvis man erstatter arbejdsmæssig stress med privatøkonomisk stress, så er man lige vidt. Det handler slet ikke om at blive rig, men om at kunne sove trygt om natten. Det er der mange gode ideer til i artiklen, som du finder her.

Bedste bog

I 1960’erne rejse fire japanere på besøg på de berømte amerikanske Ivy League-universiteter, blandt andre Harvard, Yale og Dartmouth. Det blev til fotobogen Take Ivy med fotos af Teruyoshi Hayashida. Den udkom i 1965, er genudgivet flere gange, og den betegnes som en sand klassiker.

Det er en af de bøger, der er bedst at sidde med i hånden og bladre i. Den giver et unikt indblik i en særlig kultur og en særlig tid. Den bliver også betragtet som en slags modebibel for mænd, der stadig inspirerer her mere end 50 år senere. Den minder os om det klassiske og tidløse, og den kan give dig inspiration næste gang, du skal købe et stykke tøj (til dig selv eller til din mand, hvis du har sådan en). Bogen kan være svær at få fat på, men du kan låne den på biblioteket.

Bedste app

Generelt er det en god idé ikke at have for mange apps på din telefon. De forstyrrer, stresser og er ofte unødvendige. Hold dig til nogle få, men gode apps.

En af de bedste er StepsApp. Hvis du gerne vil nå det udbredte mål om at nå 10.000 skridt om dagen, få lidt information om forbrændte kalorier og et overblik hen over ugen eller måneden, så er StepsApp din ven. Som med mange af denne type apps findes den både i en gratis version og i en premium-version, der koster penge. Jeg bruger selv gratisversionen.

Bedste musik

Når det gælder musik, er smag og behag forskellig, men giv lige den norske DJ og komponist Kygo og hans album Golden Hour en chance. Der er noget dragende ved det, som om du forsvinder ind i et andet univers, når du lytter til det. Det gør jeg for tiden hver dag, når jeg skriver, også lige nu.

Giv dig selv inspirationens gave

Det var fem stykker inspiration, som jeg håber, kan berige din dag. Der er meget mere derude, der giver dig virkelyst, ideer og perspektiver. Det er bare med at gå ombord i det. Sæt tid af til at blive inspireret hver dag. Dit liv bliver rigere af det.


Læs et gratis uddrag af Om at leve – 20 skridt til mere overskud og mindre stress

Hvis du vil have mere inspiration til små øvelser og vaner, der hjælper dig i hverdagen, er bogen Om at leve – 20 skridt til mere overskud og mindre stress noget for dig. Det er en praktisk guide, der hjælper dig til et enklere liv uden stress og pres. Bogen er udgivet på Dansk Psykologisk Forlag, og du kan hente et fyldigt, gratis uddrag på dette link.

Ønsker du at købe bogen, så finder du den hos Saxo og alle andre boghandlere. Paperback-udgaven koster 99 kroner.

Om at leve

Søndagslisten

Bliv mindet om at leve det enkle og mere meningsfulde liv, hver søndag.