Det er noget, vi alle sammen ved. Vi ved det, fordi vi har prøvet det. På vores arbejde, derhjemme, i sociale relationer. Vi ved det, fordi vi kan bruge vores logiske sans. Det er matematik. Der er så mange mennesker, og vi kan ikke gøre alle sammen glade. Det er en ligning, der ikke går op.

Så langt, så godt.

Spørgsmålet er bare, hvad du vil gøre ved det? Skal du gøre noget ved det?

Hvad nu, hvis du skal præsentere et nyt projekt på jobbet? Stille et forslag til et forældremøde på dine børns skole? Tage en beslutning, som dine familiemedlemmer eller dine venner, ikke vil være enige i? Foretage en vanskelig prioritering?

Du ved, at du ikke kan undgå at komme til at skuffe nogen. Måske endda gøre dem vrede.

Hvad gør du så?

Se det som et udgangspunkt

Det nytter ikke noget at sætte sig ned og tude over, at du ikke kan gøre alle tilfredse. Det hjælper heller ikke, at du forsøger at please de utilfredse, for det kan ikke lade sig gøre. Der er to ting, som du i stedet kan gøre.

For det første så brug det som et udgangspunkt, der hjælper dig til at være modigere, lettere og mere opfindsom. Lav det bedst mulige arbejde til dem, du kan gøre tilfredse.

For det andet så vær ærlig over for dem, du ikke kan gøre tilfredse. Lad være med at sweet-talke. Sødsuppe er uærligt. Giv dem i stedet dit hvorfor. Fortæl, hvorfor du gør, som du gør. Vær autentisk. Det hjælper, for selvom du stadig ikke vil gøre dem tilfredse, vil de respektere dig for din ærlighed og autenticitet.

Gør dit bedste. Vær ærlig. Giv dit hvorfor. Det er de 3 gode ting at gøre, når udgangspunktet er, at du ikke kan gøre alle tilfredse.

Søndagslisten

Bliv mindet om at leve det enkle og mere meningsfulde liv, hver søndag.