Verdens mest berømte, kvindelige racerkører, Danica Patrick, har et godt tip til, hvordan du bliver klogere på, hvad der er det vigtigste for dig.

Tag din telefon og åbn galleriet med billeder. Se det hele igennem. Hvad har du taget billeder af i den tid, du har haft telefonen? Hvad har du valgt at gemme? Hvad fylder mest?

Når du på den måde ser dine billeder igennem, får du et vigtigt signal. Det er et signal om, hvad du standser op ved, og hvad der i virkeligheden betyder noget for dig. Der er så meget, du kunne stoppe ved, så meget du kunne tage billeder af. Alt det, har du ladet passere forbi. Til gengæld er der andre gange, hvor du netop er standset og har taget billeder. Hvorfor?

Kig efter tendenser. Jeg vil vædde med, at du vil se en overvægt af et eller to temaer og ikke bare en spredt fægtning.

Det vigtige i dit liv

Tendenser kunne være noget i retning af det her.

  • Billeder af dine børn eller børnebørn.
  • Billeder af mad, enten den, du selv har lavet, eller spist ude.
  • Billeder af naturen.
  • Billeder af familiemedlemmer og venner.
  • Billeder af oplevelser, du har haft.
  • Billeder af dine kreative projekter.
  • Billeder fra dine rejser og ferier.
  • Billeder af arkitektur og motiver, du ser på gaden.
  • Billeder af dit hjem.

Det er ikke fordi, der er en type billeder, der er bedre eller mere rigtige end andre. Det er ikke det, det handler om. Det, det handler om, er, at tendensen i dine billeder viser noget om, hvad du brænder for, hvad der rører dig dybt og hvad du oplever som vigtigt og bemærkelsesværdigt i livet.

Det kan du bruge dette tip til

Dine billeder er således en påmindelse om det, der er vigtigt for dig. Når der ikke er så mange billeder fra dine indkøbsture i Rema, turen til og fra arbejde eller de Power Point-præsentationer, din chef har tvunget dig til at se på, er det et signal om, at de ting ikke er så betydningsfulde i dit liv. Dermed giver denne øvelse dig et klart pejlemærke, for hvad der er vigtigt, og hvad der ikke er vigtigt.

Det kan du bruge til at prioritere anderledes, kort sagt:

Brug mere af din tid på det, du har taget billeder af. Brug mindre af din tid på det, du ikke har taget billeder af.

Lad det være din retningsgiver og strømpil for, hvordan du bruger din tid. Du bliver gladere af det.


Læs et gratis uddrag af Om at leve – 20 skridt til mere overskud og mindre stress

Hvis du vil have flere praktiske tips til et liv med tid til det vigtige, så er bogen Om at leve – 20 skridt til mere overskud og mindre stress noget for dig. Det er en praktisk guide, der hjælper dig til et enklere liv uden stress og pres. Bogen er udgivet på Dansk Psykologisk Forlag, og du kan hente et fyldigt, gratis uddrag på dette link og trykke på ”Gratis læseprøve.” Ønsker du at købe bogen, så koster paperback-udgaven kun 99 kroner, og du finder den lige her.

Om at leve