Du kender det sikkert. Du står i en butik, et storcenter eller måske er du online. Så er der noget, der fanger dit blik. Et lækkert stykke tøj, et smart redskab til køkkenet eller noget flot til dit hjem. Måske er det en farverig indpakning, et lækkert billede eller en levende salgstekst, der drager dig ind. Måske er det en app, der lover at gøre livet lettere, eller en livsstil, der blinker attraktivt til dig og lokker med løfter om det perfekte liv. Alle de ting lokker og blinker, og du ender med at tage dankortet frem.

Men der er andre løsninger, andre valg, du kan træffe. Måske kan du se længere og finde de løsninger, der ikke blinker? Det er dem, der ikke er spektakulære, hurtige eller fashionable. De er snarere stille, stabile og måske endda lidt kedelige? Måske kan du tage et skridt tilbage, trække vejret og se bort fra det, der blinker?

Hurtigt er ikke lig med holdbart

I virkeligheden er det sådan, at alt det – fra reklamer til snuptagsløsninger præsenteret af influencere eller smarte konsulenter – der blinker, ofte ikke er andet end kortvarige løsninger, der giver en her-og-nu-tilfredsstillelse. I længden er det sjældent holdbart, men vi falder for det. Det skal vi ikke slå os selv i hovedet med, for der er gode grunde til det.

Vi falder for det, der blinker, fordi det er nemt og hurtigt, fordi algoritmer, reklamer og økonomiske interesser leder os i en blinkende retning og fordi det – hvis vi skal være ærlige – ofte er det sjoveste. Men vi glemmer at spørge os selv om det, der blinker, er det, der tjener os bedst.

Næste gang du står i en butik eller online, kan du måske stille dig selv dette spørgsmål:

Vil det her gavne mit jeg om to år?

Hvis ikke svaret er ja, så lad dit dankort blive i pungen.

Alternativer til det, der blinker

Du har heldigvis andre muligheder end det, der blinker. Her er nogle forslag:

Dine input: Læs eller lyt til en bog i stedet for at se en film eller serie.

Transport: Gå en tur i stedet for at tage bilen.

Dit hjem: Drop impulskøb til din bolig og indret et enkelt hjem med få genstande, der har affektionsværdi, er smukke og funktionelle, eller som du selv har lavet.

Kost: Lav mad fra bunden i stedet for at købe dyr takeaway.

Garderobe: I stedet for at hoppe på den seneste trend så byg en garderobe af få, tidløse stykker tøj i god kvalitet, som holder år efter år.

Teknologi: Brug de telefoner, computere, tablets osv. du allerede har, så længe de virker. Køb brugt, hvis du har brug for at skifte ud.

Relationer: Brug din tid med nære venner i stedet for at søge nye, overfladiske kontakter. De dybe og langvarige relationer er dem, der giver dig mest.

De her forslag tager måske mere af din tid og energi, men de giver dig også meget mere tilbage. De gør dit liv roligere og mere tilfredsstillende og med det, kan du nå en dybere forståelse af dig selv og din omverden.

Det er ikke bare nemt

Du behøver ikke forkaste alt, der blinker, men du kan blive mere bevidst om de valg, du træffer. Den bedste tilgang er at overveje, hvad der tjener dig på den lange bane, og hvad der ikke gør.

Selvfølgelig er det svært. Vi bliver alle fristede af det, der blinker, og hvem vil ikke gerne have det hurtigt, nemt og sjovt? Hvem vil ikke gerne opleve en umiddelbar tilfredsstillelse?

Men det er som at spise en masse sukker. På kort sigt giver det dig en tilfredsstillelse, men på lang sigt skader det din krop. Det kan være svært at tage de skridt, der får dig til at sige nej til det, der blinker, men på sigt kan det give dig et roligere og mere meningsfuldt liv. Et liv, hvor du har mere tid, overskud og penge til det, der i virkeligheden betyder noget for dig.

Så næste gang du står over for noget, der blinker, så træk vejret et øjeblik. Spørg dig selv om det virkelig tjener dig bedst, eller om der er en mere slow og meningsfuld vej for dig at gå. I det lange perspektiv kan det føre dig længere.


100 ideer til simple living – dit kompas til en enkel og meningsfuld livsstil

Trænger du til en pause fra den hektiske hverdag, hvor livet synes at løbe fra dig? Vil du gerne lære at sige nej til det, der blinker? Drømmer du om en livsstil, der værdsætter det simple, det rolige og det meningsfulde? Så er e-bogen “100 ideer til Simple Living” det perfekte springbræt til din rejse mod en mere bevidst og berigende livsstil.

Denne bog er mere end bare en guide – det er en invitation til at reflektere over, hvordan du lever dit liv og hvad du kan gøre for at finde ro, glæde og balance. Udforsk 100 tankevækkende ideer, der er klar til at blive indarbejdet i dit liv, så du kan begynde at leve mere simpelt og autentisk.

For kun 49 kroner kan du få adgang til denne skattekiste af viden og inspiration.


Simple living

Søndagslisten

Bliv mindet om at leve det enkle og mere meningsfulde liv, hver søndag.