De to ord er alt, hvad du behøver.

Skriv noget hver dag. Gå en tur hver dag. Det er de to enkle vaner, der er fuldt tilstrækkelige.

Det er ikke nødvendigt at hente alle mulige smarte apps ned på din telefon. Du behøver ikke faste to dage om ugen, spise palæo (eller hvad der nu er den seneste populære diæt) eller træne til en ironman. Du kan gå en tur hver dag, og du kan sætte dig ned at skrive en lille smule hver dag. Gentag. Over tid.

Du bliver sundere, klogere på dig selv, mere rolig.

Uanset vejret, vinden og hvor træt du er, så tag et par gode sko på og kom ud i den friske luft hver eneste dag. Mærk jorden under dine fødder, tag et skridt ad gangen og stil efter at gå en halv time hver dag. Har du lyst til at gå længere, er det selvfølgelig fint, men en daglig gåtur på 30 minutter er nok til at friske dig op, blæse hjernen igennem og få din krop i gang.

Er du i tvivl? Så er der en lang række forskningsresultater, der dokumenterer de positive resultater ved at gå.

Skriv

I en travl og forvirret tid får vi hele tiden at vide, at vi skal producere mere, løbe hurtigere, indfri vores mål. Du har sikkert også fået at vide, at du skal sørge for at få alle dine aftaler og forpligtigelser ind i din Outlook-kalender, som du kan se på din telefon, din computer, din tablet.

Det er vanvittigt. Den her forestilling om at vi skal presse alt ud af hverdagen, som når vi presser saften ud af en citron. Lad være med det.

Sæt dig i stedet ned og skriv. I en gammeldags notesbog med papir af god kvalitet og en god kuglepen. Sluk telefonen, skriv i et kvarter.

Det er fuldkommen lige meget, hvad du skriver. Det, du lavede i går, udsigten fra dit vindue, en erotisk novelle. Det giver dig et kvarter i ro. Det stimulerer din kreative muskel. Det hjælper med at få dine tanker på plads.

Det behøver ikke være svært

Livet er kompliceret nok, som det er. Af og til er de kort, vi har fået spillet, ikke de bedste. Derfor er der ingen grund til at gøre det unødigt kompliceret, hvis du gerne vil have det bedre. Du behøver ikke alle de avancerede produkter, der annonceres med alle vegne.

Gå en halv time hver dag. Skriv et kvarter om dagen.

Det er nok.

Det er verdens bedste selvhjælps- og antistressprogram. Det koster ikke noget, kræver ingen særlige kompetencer. Men det kræver, at du lover dig selv at holde ved. At du skriver hver dag, går hver dag.

I så fald: Om et år, to år, tre år fra nu af, så er du et enklere og bedre sted. Kan du begynde i dag? Skrive lige om lidt? Derefter gå en tur på en halv time? Tage dine første skridt?


Vil du læse mere?

Gør som 3.887 andre læsere og tilmeld dig Søndagslisten. Så får du leveret mine bedste artikler om det enkle, det langsomme og det meningsfulde liv direkte i din indbakke hver søndag morgen. Du får aldrig mere end den ene artikel om ugen, og du kan afmelde når som helst.

Søndagslisten

Søndagslisten

Bliv mindet om at leve det enkle og mere meningsfulde liv, hver søndag.