Det er vist noget med, at Instagram handler om at lægge lækre billeder op af de måltider, man spiser på fancy restauranter, af det smarte hjem, man bor i og af alle de spændende ting, man oplever…

Tja, jeg spiser ikke lige på de smarte restauranter, vores hjem er ret rodet for tiden og det meste af sommeren foregår på Amager. Jeg er heller ikke så god til at tage billeder med min telefon, hvis jeg nu skal være ærlig.

Til gengæld kan jeg godt lide at skrive. Bøger, artikler og også digte. Så det er det sidste, jeg gør på Instagram. Altså skrive, mest digte. Det er nok ret dumt at fylde et visuelt medie med sorte bogstaver på hvid baggrund, men de seneste måneder er det blevet en ting for mig at poste digte med yderst urytmiske mellemrum. Jeg kalder dem langsomme digte.

I dag deler jeg syv af dem med dig. Jeg håber, at de måske vil inspirere dig til at sænke tempoet og reflektere lidt over tilværelsen.

Er du ikke til digte, kan du bare scrolle ned. Længere nede finder du tre stykker gratis inspiration, som kan give dig lidt underholdning og tankegods her i sommerdagene.

7 langsomme digte


3 x gratis inspiration

Spritny podcast om slow living

Jeg har været så heldig at få lov at medvirke (igen) i Peter Klits fine podcast Jagten på det hele. Det blev til en episode om slow living og den minimale hverdag, og hvorfor det kan give mere at gøre mindre. Du kan lytte til episoden her, og du kan selvfølgelig også tjekke de andre episoder med spændende gæster ud.

Gratis uddrag af bogen ”Om at leve – 20 skridt til mere overskud og mindre stress”

Om at leve er en bog om at vælge til og fra, fokusere på det, der er vigtigt i tilværelsen og nå frem til et liv, der ikke er karakteriseret af det, der stresser, men af det, der er meningsfuldt. Bogen er udgivet på Dansk Psykologisk Forlag, og du kan læse et fyldigt uddrag af den her. Du kan læse direkte på linket eller hente uddraget ned som PDF, hvis du ønsker det. Du kan også se mere om bogen på saxo.com.

Yndlingssted

Lån ”Livseksperimenter – en ukonventionel guide til et frit og kreativt liv” gratis på eReolen

Livseksperimenter er en tankevækkende bog om at udfolde sig uden for det traditionelle arbejdsmarked og 8-16-tilværelsens hamsterhjul. Den giver dig konkrete ideer til at gå en anden vej i tilværelsen, og du kan låne den gratis 30 dage på eReolen ved at bruge dit sædvanlige bibliotekslogin. Du kan se mere om bogen her, og du låner den gratis ved at bruge dette link.


Foto: Emilie Haut

Søndagslisten

Bliv mindet om at leve det enkle og mere meningsfulde liv, hver søndag.