For mange af os er søndagen en god anledning til at se frem mod den kommende uge. En del gør det ved at organisere kalenderen og få skrevet alle opgaver og aftaler ind i den. Andre laver lange to-do-lister, så de kan huske, hvad de skal nå, og hvad de skal gøre i den uge, der kommer.

Der er ikke noget galt med disse ting, men de kan også give stress, for de får os til at fokusere på alt det, vi ikke har nået. Derfor bliver overvejelsen: Hvad nu, hvis der var en anden vej?

Hvad nu, hvis vi i stedet kunne stille en række gode spørgsmål til den kommende uge?

7 spørgsmål, du kan stille til din nye uge

Prøv i stedet for at lave din sædvanlige kalenderplanlægning eller to-do-liste at bruge lidt af din søndag på at overveje disse spørgsmål?

1) Hvad kan jeg fjerne fra min kalender?

2) Hvad kan jeg gøre for at komme væk fra mine skærme?

3) Hvad kan jeg gøre i den kommende uge, som mit fremtidige jeg (for eksempel om et år) vil være glad og taknemmelig for?

4) Er der noget i min kalender, der hverken er vigtigt eller haster?

5) Hvad kan jeg gøre for at maksimere den tid, jeg bruger på kreative aktiviteter eller på at have det sjovt?

6) Hvordan kan jeg hjælpe andre i den kommende uge?

7) Hvad kan jeg bruge færre penge på i næste uge?

De 7 spørgsmål er hjælpsomme refleksioner

Giv dig selv lidt tid og rum til at tænke over de 7 spørgsmål. Det er kun dig selv, der ved, hvad du kommer frem til, men det er virkelig nyttige refleksioner. De kan få dig til at reflektere over dine prioriteter, og hvad du bruger din tid på. De refleksioner kan du igen bruge til at frigøre tid og ressourcer til det, der er vigtigt og meningsfuldt for dig. Det kan give dig ro og luft i en urolig tid.

Samtidig tjener spørgsmålene som en påmindelse om noget vigtigt: Livet handler ikke altid om at finde svar. Det kan også handle om at stille de rigtige spørgsmål på det rigtige tidspunkt. Gør du det, kan det virkelig betyde en positiv forandring i dit liv – og at næste uge bliver mere rolig, end den ellers ville have været.


Søndagslisten Plus – et komplet, slow univers

Søndagslisten Plus er skabt til dig, der gerne vil have tips og ideer til et langsommere, enklere og mere meningsfuldt liv. Fordelt på de fem kategorier tekst, lyd, video, magasiner og poesi får du adgang til et stort materiale, som du kan gå til, når det passer dig, i dit eget tempo og på alle dine enheder.

I denne korte video kan du se, hvordan Søndagslisten Plus fungerer.

Søndagslisten Plus koster en krone om dagen, betalt som et månedsabonnement på 30 kroner ad gangen. Der er ingen bindinger, og du kan afmelde når som helst.

Du bliver en del af et voksende fællesskab, der sænker tempoet og sætter det balancerede liv i højsædet ved at tilmelde dig her.


Søndagslisten

Bliv mindet om at leve det enkle og mere meningsfulde liv, hver søndag.