Så nåede vi til vejs ende. Dette er det sidste af de 52 små og ikke helt så små essays, jeg har skrevet til dig i Søndagslisten i 2022. Her er lidt data om Søndagslisten i det forgangne år:

  • 4.527 tilmeldte læsere (pr. 15/12 2022).
  • 52 skrevne essays.
  • 105.549 åbnede mails.
  • 46.137 ord.
  • 107.338 besøgende på 20skridt.dk (pr. 15/12 2022).

Det er egentlig ret meget nu, når man sådan kigger på det. Det fortæller mig først og fremmest én ting:

At vi er ret mange, der tænker, at det er en god idé at tage den lidt med ro. At vi faktisk er tusindvis mennesker, der ser en værdi i at sænke tempoet og skabe rum til fordybelse og nærvær.

At jeg ikke er alene. At du ikke er alene. At vi er mange, der er sammen om det langsomme, det enkle og det meningsfulde liv.

Det opmuntrer mig. Især i en tid hvor jeg ikke kan gå tur med min hund Chili uden at blive gennemblødt af grå Amagerregn, og hvor der politisk er stor fokus på arbejdsudbud, pensionsalder og på at sløjfe en helligdag. Vi er mange, der viser, at der er en anden vej at gå. En langsombevægelse er ved at etablere sig, også i Danmark.

Tak fordi du er med ombord!

De 5 mest populære essays i 2022

Det er så populært med hitlister og årsopgørelser, så jeg har samlet en liste med de 5 mest populære tekster fra 2022 til dig. Det er dem, der er blevet læst, kommenteret og delt allermest.

At blomstre sent – 15 inspirerende eksempler på ”late bloomers”

Et essay om 15 mennesker der relativt sent i livet slog ind på en helt ny vej, og derigennem kom til at give verden noget unikt og værdifuldt. Læs teksten her.

90+90+1 – en genial metode til at realisere din drøm

Robin Sharmas meget enkle og meget effektive metode til dig, der gerne vil udfolde dig kreativt eller starte et nyt projekt. Læs om metoden her.

7 småpinlige grunde til at jeg sagde mit job op og begyndte at leve slow

Årets pinligste essay med en række af de årsager der fik mig til at løbe sur i hamsterhjulet og i stedet gå langsomt gennem livet. Det var der mange, der spejlede sig i, og du finder teksten her.

Din livsenergi og din reelle timeløn

Med afsæt i klassikeren ”Your Money or Your Life” stiller dette essay skarpt på de virkelige omkostninger ved et travlt og stressende arbejdsliv. Det er ret tankevækkende, og du får alle overvejelserne lige her.

De stoiske kernespørgsmål

Den stoiske filosofi har mere end 2.000 år på bagen, men den er en god ledetråd i det 21. århundrede. Du kan tage udgangspunkt i de stoiske kernespørgsmål og bruge dem til refleksion her ved nytår. Du finder spørgsmålene her.

Vil du have alle de gode tekster samlet ét sted?

E-bogen Søndagslisten 2022 – 52 essays om det enkle, det langsomme og det meningsfulde liv indeholder teksterne fra 2022 samlet i ét, overskueligt dokument. Du får filosofien, ideerne og de praktiske værktøjer i én PDF, du kan læse online, offline eller printe ud, hvis du ønsker det. Der er ingen reklamer, forstyrrende knapper eller andet, der hæmmer din ro, når du læser.

Du kan læse de 52 essays i kronologisk rækkefølge, men du kan også bruge den interaktive indholdsfortegnelse til at trykke dig frem til det essay, du allerhelst vil læse.

Ønsker du et liv med ro, balance og tid til det, der er vigtigt for dig, så er Søndagslisten 2022 en e-bog for dig. Den koster kun 52 kroner. Det svarer til en krone pr. essay, du kan downloade bogen et ubegrænset antal gange, og du kan betale med Mobile Pay.


Søndagslisten 2022

Søndagslisten

Bliv mindet om at leve det enkle og mere meningsfulde liv, hver søndag.