Der er et citat, jeg holder meget af:

Når intet synes at hjælpe, går jeg hen og ser på en stenhugger, der hamrer løs på sin sten, måske hundrede gange uden så meget som en revne viser sig i den. Men ved det hundrede og første slag vil den dele sig i to, og jeg ved, at det ikke var det sidste slag, der gjorde det, men alt det, der var gået forud.

Citatet stammer fra Jacob A. Riis, der levede fra 1849-1914. Han var en dansk-amerikansk journalist og social reformator, der blev berømt for sine banebrydende fotodokumentarer om livet i New Yorks slumkvarterer omkring år 1900. Han satte fokus på social ulighed, og blev en vigtig drivkraft for betydelige forbedringer for de fattige i storbyen.

Den indsats var beundringsværdig, og det samme er citatet herover. Det minder os nemlig om noget vigtigt.

Det minder os om, at der ikke findes quick fixes.

Det minder os om, at resultater ikke kommer ud af det blå.

Det minder os om, at det er vigtigt at nyde rejsen og ikke kun fokusere på destinationen.

Det minder os om, at tålmodighed er vigtigt.

Det minder os om, at de små skridt kan føre os langt.

Det minder os om, at vi kan lære noget af at lytte til fortidens stemmer.

Det minder os om at vi kan finde håb ved at lade os inspirere af andre.

Det minder os om, at vi skal blive ved.

Det minder os om, at det svære ikke er permanent.

Det minder os om, at gode ting kommer til dem, der venter.

Det minder os om, at rytme i hverdagen er vigtig.

Det minder os om, at det nok skal lykkes til sidst.

Det minder os om, at tiden ganger op.

Sådan kan du bruge citatet

Du kan bruge Jacob A. Riis’ kloge ord til at minde dig selv om, at alting ikke behøver at gå så hurtigt. Det er okay at tingene tager tid for dig. Det gælder uanset, hvilken livsrejse, du har begivet dig ud på. Om du er ved at omlægge din livsstil, om du forsøger at reparere en relation, der er gået i stykker eller om du er gået i gang med at skrive dit livs roman. Det tager alt sammen tid, og det er alle de små skridt, du tager på rejsen, der er de vigtige.

Bliv ved med at tage dem, de små skridt. Det gør ikke noget, at det tager lang tid, så længe din retning er rigtig. Du skal bare blive ved, skridt for skridt, hammerslag for hammerslag. Vær som Jacob A. Riis’ stenhugger, og så ender du det rigtige sted.


Foredrag om slow living

Hvis du, din arbejdsplads eller en forening, du er medlem af, er interesserede i et foredrag om slow living, så er I mere end velkomne til at skrive til mig. Jeg holder også oplæg til private arrangementer, og vi har altid en forudgående dialog om jeres ønsker, behov og budget, inden vi laver en aftale. Du kan se mere her.

Billederne herunder er fra et foredrag om slow living i de smukke omgivelser i The Guesthouse. Hvis du vil vide mere om The Guesthouse – enten for at overnatte eller for at deltage i et arrangement – kan du se mere her.

Søndagslisten

Bliv mindet om at leve det enkle og mere meningsfulde liv, hver søndag.