Slå ord som “produktivitet” eller “personlig effektivitet” op på Google.

Du får millioner af hits. Bøger, podcasts, YouTube-videoer, coachingprogrammer, online-kurser, software og apps, der alle hjælper dig til at få mere fra hånden.

Det er en milliardindustri. Der er mange penge at tjene på at få folk til at skynde sig.

Men her er en hemmelighed.

Lige meget, hvor meget, du skynder dig, så kan du ALDRIG nå det hele. Det er umuligt, som at løse cirklens kvadratur, som at få to søndage på en uge. Det sker ikke.

Du kan lave alle de to-do-lister, du vil. Du kan skrive dem ned, bruge en app til det. Den app ser garanteret megaflot ud, især på den nyeste iPhone eller Galaxy nummer 1.000.

Men der vil altid være mere, du kan nå. Flere opgaver, du kan løse, flere mails, du kan skrive, flere beskeder, du kan sende eller modtage, flere nyheder, du kan læse, se eller høre. Der er altid en opdatering mere, mere at følge op på, mere at gøre. På jobbet, derhjemme, i dit digitale liv.

Det eneste, du kan gøre, er at beslutte, hvad du vil nå. Hvad der er vigtigt, værdifuldt og som gør en positiv forskel for andre.

Lyt til troldmanden

Der er en scene i Ringenes herre – eventyret om ringen, hvor troldmanden Gandalf og Frodo, den lille hobbit der bærer den magiske ring, sidder dybt nede i Morias miner. Det er et stille øjeblik, hvor Frodo bekymret siger, at han ville ønske, at alt det, der er sket, ikke var sket. Det er mørke tider, og det er svært. Gandalf svarer ham.

Det eneste vi kan gøre, er at beslutte, hvad vi vil stille op med den tid, vi har til rådighed.

Beslut, hvad du vil med den tid, du har. Du behøver ikke skynde dig gennem livet. Du kan tage pauser, nyde den tid, der er. Være fuldt til stede i øjeblikket. Du kan glemme resten.

Lyt til Gandalf.


Søndagslisten

Bliv mindet om at leve det enkle og mere meningsfulde liv, hver søndag.