Læsetid: 2 minutter

Måske har du hørt dig selv sige noget i retning af det her:

Jeg skal lige overleve til på fredag.

Indrømmet. Jeg har selv sagt det i mange sammenhænge. Fortalt mig selv og andre, at jeg den her uge var særlig stram i det, og det bare handlede om at nå frem til fredag kl. 16.

Ugen efter sagde jeg det samme igen…

Så skulle jeg lige overleve frem til vinterferien. Påske, sommerferien.

Der var flere år, der gik på den måde. Og det var ikke kun mig. Kolleger, venner, familiemedlemmer sagde noget tilsvarende. Der var altid den her forestilling om, at vi skal bare lige igennem det her, og så ville det blive bedre. Mere roligt, overskueligt, struktureret.

Travle perioder er naturlige, men…

Der er ikke noget underligt i det. Vi har alle sammen dårlige uger og travle perioder. Der er deadlines, opgaver og aftaler, vi skal nå. Indimellem bliver det for meget, og vi ser frem til at få det overstået. Det er okay, en del af arbejdslivet, af tilværelsen i det hele taget.

Men arbejdslivet må ikke handle om at overleve til på fredag. Hvis hver uge er sådan, så bliver det for surt, for hårdt. Det, der kommer til at ske, er, at du bliver:

  • Stresset.
  • Udbrændt.
  • Får hovedpine.
  • Sover dårligt.
  • Fuld af et ønske om at være et andet sted.

Sådan havde jeg det i årevis. Jeg forsøgte at overleve. Til sidst sagde jeg et job op uden at have en klar plan om, hvad der skulle ske i stedet. Det var en svær beslutning, men det var en god beslutning. Der er en masse, der er usikkert, men nu overlever jeg ikke længere. Jeg lever bare. Nu, her.

Din overvejelse

Siger du til dig selv, at du bare skal overleve til på fredag eller til næste ferie? Gør du det ofte? Så kan du stille dig selv disse spørgsmål:

  • Hvordan ville dit liv se ud, hvis du gjorde noget HELT andet?
  • Hvad ville du gøre, hvis du var dit modigste dig?
  • Hvad gør dig glad?

Tænk over det. Læg en plan. Tal med dine venner om det. Lev det liv, der er meningsfuldt for dig. Fyld det med mere end trangen til at overleve.


Søndagslisten

Tak fordi du læser med. Du kan få flere ideer og perspektiver i mit nyhedsbrev Søndagslisten. Hver søndag morgen sender jeg dig en artikel om det enkle, det langsomme og det meningsfulde liv. Der er mere end 4.150 tilmeldte, der læser med hver uge. Du kan være med ved at tilmelde dig i boksen herover.

Søndagslisten

Bliv mindet om at leve det enkle og mere meningsfulde liv, hver søndag.